top of page
About

Consult bekkenbodempijn, vaginisme, littekenpijn of seksuele problematiek

Na een bevalling kun je last hebben van je bekkenbodem. Je kunt een litteken hebben in de bekkenbodemspier, de vaginawand of huid, ten gevolge van een knip of scheur. Ook na een keizersnede kunnen het litteken in je buik en de huid eromheen pijnlijk of juist gevoelloos zijn. Maar ook als je nog nooit bevallen bent kun je last hebben van je vagina of bekkenbodem. Misschien voelt het daar beneden verkrampt, pijnlijk of gespannen. Misschien voel je wel helemaal niks, alsof het weefsel verdoofd is. Of misschien doet de geringste aanraking al pijn.

Deze klachten kunnen erop wijzen dat je lichaam in dit gebied een trauma heeft opgelopen. De herinnering aan pijn of nare seksuele-of bevallingservaringen zit in het weefsel opgeslagen. Het weefsel reageert met pijn, verkramping of verdoofdheid.

Vaak wordt gedacht dat dat er nu eenmaal bij hoort, dat je daar maar mee moet leren leven. Maar dat is gelukkig niet waar! Ik help je graag om jou te leren hoe je het gevoel in je bekkenbodem en vagina terug kunt krijgen. Hoe je je kunt ontspannen door met je lichaam in contact te zijn.

Tijdens dit consult, dat 60-90 min duurt, bekijken en onderzoeken we samen je vagina en bekkenbodem of het keizersnedelitteken. Ik laat je zien waar de belangrijkste zenuwen en pijnlijke zones zich bevinden. Je leert hoe je beter naar je lichaam kunt luisteren, want het is belangrijk dat je niets forceert. Meestal volstaat 1 sessie. Het resultaat van deze sessie is dat je nu zelf weet wat je thuis kunt doen om je bekkenbodem, je vagina en je huid te ontspannen en het gevoel daarin terug te krijgen. Wil jij leren om eens echt te luisteren naar je lichaam en je grenzen te respecteren? Dan is dit consult heel geschikt voor jou. Dit consult kan het plezier in seksualiteit bevorderen, de zin in seks laten toenemen, pijnklachten verlichten en de gevoeligheid terugbrengen. Ook kan deze sessie je helpen om minder bang te zijn voor een bevalling, als je er erg tegenop ziet om een knip te krijgen of in te scheuren.

Neem een grote handdoek mee om op te liggen.

De kosten voor dit consult bedragen 85 euro per keer, dit bedrag is incl. BTW

ConsultBuikEn.jpg
bottom of page