top of page
About

Scholing counseling prenatale screening

Deze dag gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag met counseling PNS.

Aan bod komen de counseling over de NIPT, de ETSEO en de TTSEO. Echoscopiste en verloskundige Anita van Oostrom frist jullie kennis op d.m.v. een thuis te bekijken PTT. Het programma is samengesteld op basis van de kwaliteitseisen van het RIVM, zodat je gegarandeerd weer helemaal up to date bent.

Het praktische gedeelte van deze dag wordt begeleid door Arjenne Hoeksema, verloskundige en coach. We werken met door jullie ingebrachte casuïstiek. Je brengt je casus in, dat kan een casus zijn waarbij jijzelf bent vastgelopen tijdens het counselen, of een casus uit jouw praktijk, die interessant is voor de groep.

Met de incidentmethode gaan we vragen stellen en feedback geven, in rondes, over jouw casus. Je hoeft die vragen niet te beantwoorden. Ze dienen eigenlijk als inspiratie voor jou, om met nieuwe inzichten naar huis te gaan en je cliënten nog beter te kunnen begeleiden bij het maken van hun keuzes rondom prenatale screening.

Met de inspringmethode oefen je je counselingsvaardigheden. De inspringmethode is veilig, je helpt elkaar en je voelt je niet bekeken of in een kunstmatige setting getoetst. Er zijn geen trainingsacteurs. 

Klik hier voor de PPT ter voorbereiding van deze dag, dit is voorbereidingsopdracht 1.

Klik hier voor voorbereidingsopdracht 2

Deze trainingsdag levert je natuurlijk accreditatiepunten op.

  • A: 5,5

  • C: 1,5 (MIO)

  • PNS kennis: 1,5

  • PNS MIO: 1,5

  • PNS vaardigheden: 3

Data 2024: donderdag 7 maart 2024.

De training wordt gegeven in verloskundig centrum Delvi, we beginnen om 9:30 en ronden af om 17:00 u.

Lunch, koffie, thee en iets lekkers zijn inbegrepen.

De kosten voor deze training bedragen: 270 euro, vrijgesteld van BTW

Geef je op door een email te sturen.

Als je met meerdere collega’s de training wilt volgen en jullie hebben gezamenlijk voorkeur voor een andere dan bovengenoemde data, neem dan contact op via de mail. Vanaf 7 cursisten kunnen we voor jullie een andere dag op jullie eigen locatie organiseren.

turtle.png
bottom of page